TAO MASSAGE

De tao massage bevat verschillende technieken uit verschillende scholen van massage met elementen uit yoga,  bioenergetica en tantra massage. De ontwikkeling van tao massage werd sterk beinvloed vanuit de Taoïstische esoterische healing zoals onderwezen door Mantak Chia.
Zowel de tao massage, tao yoga als chi kung komen voort uit de Taoïstische, boeddhistische en Confuciaanse filosofie en bieden toegang tot hogere niveau’s van bewustzijn en ontwaken in je ware natuur.

De ontvanger van een massage speelt een passieve rol in het proces waarbij seksuele aanrakingen van de therapeut niet zijn toegestaan. De therapeut is steeds gekleed en de ontvanger wordt gemasseerd op een massagetafel. Het proces combineert het gevoel van welzijn geassocieerd met diepe ontspanning en soms met een therapeutische confrontatie van dieper liggende problemen.

De ontvanger van Tao massage kan de massage verdiepen door zelf thuis te oefenen met ademhalingsoefeningen, tao yoga en chi kung. Hierbij ontstaat een  diep ritmische ademhaling en kalm meditatieve staat van geest door coördinerende traag stromende beweging.